Skepter 36.4 – winternummer 2023

Deze vierde Skepter van 2023 is de laatste die onder het hoofdredacteurschap van Hans van Maanen tot stand komt die het blad nu 10 jaargangen heeft geleid. In dit nummer stellen we ook onze nieuwe hoofdredacteur voor: Ronald Veldhuizen. En ook heeft Skepsis een nieuwe voorzitter, Eric-Jan Wagenmakers, als het goed is geen onbekende voor de trouwe Skepter-lezer.

In dit nummer treft u artikelen aan van Pepijn van Erp over de soms bizarre uitvindingen van Nikola Tesla en van Sam Gerrits over de theorie van de uitdijende aarde die nog lang serieus werd genomen totdat de platentektoniek algemeen werd geaccepteerd. De evolutie van de moderne mens wordt vanuit vrouwelijk perspectief beschreven in het boek Eva van Cat Bohannon, wat Asha ten Broeke uitgebreid bespreekt. 

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder een verslag van het laatste congres en weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica

De uitgebreidere inhoudsopgave staat op de website

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 8,50 euro en u kunt deze Skepter ook in digitale versie (pdf) kopen (5 euro). Hieronder een korte impressie wat de lezer er in zal kunnen aantreffen.

Plaats een reactie