Skepter 36.2 – Zomernummer 2023

De tweede Skepter van 2023 is gedrukt en zit in de verzending. Hij zal ergens komende week wel bij abonnees en donateurs bezorgd worden. Een korte impressie wat de lezer er in zal kunnen aantreffen.

Niet elk onderzoek waarover we in de krant lezen, staat als een huis. Sterker, soms menen we al op onze klompen te kunnen aanvoelen dat het flauwekul is. Is dat terecht, of is dat hoogmoed? In deze Skepter schotelen Suzanne Hoogeveen en Alexandra Sarafoglou de lezer een replicatiequiz voor waarmee u kunt ontdekken wat uw niet-pluisgevoel waard is.

Jean-Paul Keulen bekijkt de onderliggende aannames bij het zoeken naar buitenaards leven en Gert Korthof de kwestie of we met die buitenaardse intelligenties als we ze vinden nageslacht kunnen verwekken.
Nieuw redactlid Ronald Veldhuizen neemt de ontwikkelingen rondom kankertests onder loep waar al jaren grote beloftes over worden gedaan en Jan WIllem Nienhuys bekeek het recent verschenen proefschrift over ‘opmerkelijke gebedsgenezingen’.

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder een aantal boekbesprekingen en weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica! De uitgebreidere inhoudsopgave staat op de website.

Skepter 36.2 (2023)

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook het digitale archief met jaargang 1 t/m 35 (1988-2022) van Skepter  (ook in de webwinkel te koop voor niet-donateurs).

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 8,50 euro en u kunt losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (5 euro).