Skepter 36.1 – Lentenummer 2023

De eerste Skepter van 2023 is eergisteren van de drukker gekomen en zit in de verzending. Hij zal ergens komende week wel bij abonnees en donateurs bezorgd worden. Weer veel moois in dit nummer.

Herkent u zich in het portret hier rechts? Dit is volgens de kunstmatig intelligente plaatjesgenerator DALL·E hoe een skepticus eruitziet. Gert Jan van ’t Land speelde met het programma en sprak ook met ChatGPT over Skepsis.
Jean-Paul Keulen onderzocht wat de impact van de ramp bij Tsjernobyl was en nog is. Nog steeds is er discussie over het
aantal slachtoffers dat het ongeluk maakte. En is het gebied rond de kerncentrale nu een paradijs voor de plaatselijke flora en fauna of niet?

Onlangs presenteerde de Commissie Hendriks een uitgebreid rapport over sadistisch misbruikPepijn van Erp en Peter Zegers doen uit de doeken hoe dit onderwerp (een verhullende term voor ritueel misbruik) weer onder de aandacht van de politiek kwam.
Ook treft u in dit nummer een interview aan met de Belgische viroloog Mark van Ranst, afgenomen door Aliëtte Jonkers.

Maar er staat nog meer in deze Skepter, waaronder besprekingen van een handleiding in complotdenken en een boek vol babybullshit, en natuurlijk weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica!   De uitgebreidere inhoudsopgave staat op de website.

In dit nummer artikelen over de hernieuwde aandacht voor ritueel misbruik, AI over skeptici, gesprek met Mick West over UAPs, hoe gevaarlijk is en was het bij Tsjernobyl, en nog meer.
Skepter 36.1 (2023)

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook het digitale archief met jaargang 1 t/m 35 (1988-2022) van Skepter  (ook in de webwinkel te koop voor niet-donateurs).

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 8,50 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (5 euro).