Skepter 35.4 – Winternummer 2022

De vierde Skepter van 2022 is gisteren van de drukker gekomen en zit in de verzending. Hij zal ergens deze week wel bij abonnees en donateurs bezorgd worden.

Enthousiaste genetici zeggen het geld en de middelen te hebben om de mammoet, de dodo en de buidelwolf weer tot leven te wekken. Anderen zien nog wel wat beren op de weg. Ronald Veldhuizen gaat tot op de bodem van deze materie in een zeer uitgebreid artikel.

Uiteraard kunt u ook een verslag lezen van ons recente congres, waar ook TikTokker Marieke Kuypers werd geëerd met de Skeptische piramidependelprijs (zie ook eerder op het Skepsisblog). In deze Skepter een interview met Kuypers over haar factchecks op het snelgroeiende social media platform.

Skepter 35.4 (2022)

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter: sciencefiction films als lesmateriaal. Hoe zit het met hoogbegaafdheid en IQ? Wat moeten we denken van de nieuwe initiatieven in de kernfusie? En natuurlijk weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica!  De uitgebreidere inhoudsopgave staat op de website.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook het digitale archief met jaargang 1 t/m 34 (1988-2021) van Skepter  (ook in de webwinkel te koop voor niet-donateurs).

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 8,50 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (5 euro).