Skepter 35.2 – Zomernummer 2022

De tweede Skepter van 2022 is gedrukt en zit in de verzending. Hij zal deze week wel bij abonnees en donateurs bezorgd worden als ze hem inmiddels niet al ontvangen hebben. In dit nummer weer veel moois.

Hebben planten een vorm van bewustzijn, kunnen ze communiceren en zelfs leren van ervaringen? Ronald Veldhuizen zocht uit wat plantenneurobiologen zoal onderzochten en hoe serieus we de claims op dit gebied moeten nemen. Ronald neemt ons in de nummer ook mee in het onderzoek naar subliminale reclameboodschappen.

In deze Skepter kun u ook uw eigen kritische denken weer op de proef stellen, dit keer met de grote Skepter-denkfoutenquiz samengesteld door Suzanne Weusten. En Jan Willem Nienhuys betoogt vervolgens dat veel van die denkfouten op een gemeenschappelijk mechanisme berusten.

Verder in dit nummer nog een uitgebreid artikel van Aliëtte Jonkers over de (bedroevende) stand van zaken in het onderzoek naar mindfulness dat in schril contrast staat met hoe het omarmd wordt door allerlei instanties.

Maar dat is nog lang niet alles, de uitgebreidere inhoudsopgave staat op de website.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook het digitale archief met jaargang 1 t/m 34 (1988-2021) van Skepter  (ook in de webwinkel te koop voor niet-donateurs).

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 7 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (4 euro).

1 gedachte over “Skepter 35.2 – Zomernummer 2022”

  1. In het artikel ‘Langzaam in de vroege ochtendmist’ wordt m.i. onterecht over Inuit gesproken: Yupik zijn geen Inuit.

Reacties zijn gesloten.