Skepter 33.1 – lentenummer 2020

De eerste Skepter van jaargang 33 is op 27 februari 2020 verschenen. Abonnees en donateurs zullen het blad spoedig ontvangen. Een korte impressie van wat er in dit nummer te lezen is.

Hij was een uitstekende onderzoeker, maakte één noodlottige misstap en staat sindsdien vooral als grondlegger van de frenologie, schedelmeten, bekend. Franz Joseph Gall verdient eerherstel volgens Paul Eling.
Kern van deze Skepter is een drietal artikelen over EMDR, de ogenschijnlijk eenvoudige behandeling voor o.a. PTSS:  ‘Psychobabbel en pseudoneurologie’ — of is er toch meer aan de hand?
Wetenschapsjournalist Arno van ’t Hoog onderzoekt de hype van het vasten en zijn artikel is nu al online te lezenPepijn van Erp keek eens goed naar het dunning-krugereffect en Jona Lendering doet uit de doeken hoe u snel rijk kunt worden met papyrussen.

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica!

De complete inhoudsopgave kunt u vinden door op de bovenstaande cover van het nieuwe nummer te klikken.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook de USB-stick met jaargang 1 t/m 32 (1988-2019) van Skepter in digitaal formaat.

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 7 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (4 euro).