Skepter 32.4 – winternummer 2019

De vierde Skepter van jaargang 32 is op 20 november 2019 verschenen. Abonnees en donateurs zullen het blad spoedig ontvangen. Een korte impressie van wat er in dit nummer te lezen is:

Volgens de fameuze ‘marshmallowproef’ zijn wilskracht en zelfbeheersing cruciaal voor een gezond en gelukkig leven. Hoe logisch dat ook klinkt, in haar artikel laat Suzanne Weusten zien dat de voorspellende waarde van de test zwaar is overschat. Oud-hoofdredacteur Marcel Hulspas mogen we terug verwelkomen in Skepter, hij schrijft over de gedachten die wetenschappers in voorbije eeuwen er op nahielden over buitenaards leven.
Honderd jaar geleden was Nederland korte tijd in de ban van een heus ‘fenomeen’, de telepaat Eugène de Rubini, die het grote publiek én de wetenschap wist te fascineren. Jaap Bos en Friso Hoeneveld beschrijven zijn levensloop. Bioloog Peter Vermij haalt elf moderne misvattingen over erfelijkheid en homoseksualiteit onderuit in een artikel dat u nu al online kunt lezen.

En dan hebben we nog maar een paar artikelen uit deze Skepter de revue laten passeren. In dit nummer ook de eerste skeptische fotostrip van Ype en Ionica!

De complete inhoudsopgave kunt u vinden door op de bovenstaande cover van het nieuwe nummer te klikken.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook de USB-stick met jaargang 1 t/m 31 (1988-2018) van Skepter in digitaal formaat.

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 7 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (4 euro).