Skepter 34.4 – Winternummer 2021

In dit nummer een fraai portret, zowel letterlijk als figuurlijk van Balthasar Bekker (hier rechts zijn met kunstmatige intelligentie gegenereerd portret), die in de 17e eeuw de strijd met bijgeloof aanging. Ook historisch, maar dan vooral gevuld met pseudogeschiedenis, is het artikel van Wilmar Taal over de tempeliers die in Amerika zouden zijn geweest.
Meer geschiedenis in het interview dat Aliëtte Jonkers had met de Fake History Hunter, die je op Twitter op de vingers tikt als je met historische onwaarheden aan komt zetten.

Uiteraard een verslag van het succesvol verlopen Skepsiscongres. Meer foto’s van de dag zijn op de website te vinden en bij het interview met Anthony Magnabosco uit de vorige Skepter zijn ook de video’s van zijn workshop op het congres terug te kijken.

Ton Derksen betoogt in zijn nieuwe boek dat de Hoge Raad bij herzieningsverzoeken vooral bezig lijkt het systeem overeind te houden en de belangen van het individu regelmatig uit het oog verliest. En Vittorio Busato komt met de recentste ontwikkelingen in het dossier Ingeborg Bosch.

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder een aantal boekbesprekingen en weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica

Skepter 34.4 (2021)

De complete inhoudsopgave kunt u vinden door op de cover van het nieuwe nummer te klikken.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook de USB-stick met jaargang 1 t/m 33 (1988-2020) van Skepter in digitaal formaat (inmiddels ook als digitale download te koop voor niet-donateurs).

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 7 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (4 euro).

Plaats een reactie