Skepter 34.2 – zomernummer 2021

De tweede Skepter van jaargang 34 is op 2 juni 2021 verschenen. Abonnees en donateurs zullen het blad spoedig ontvangen. Een korte impressie van wat er in dit nummer te lezen is.

In dit nummer een aantal artikelen over ADHD die in samenwerking met De Psycholoog tot stand zijn gekomen. Het artikel van hoogleraar Nanda Rommelse kunt u nu al online lezen: Zes mythes over ADHD.

Bij het ter perse gaan van dit nummer van Skepter ontvingen we het droevige bericht dat onze oud-voorzitter en oprichter professor Kees de Jager is overleden. Voor een uitgebreid In Memoriam kwam het nieuws net te laat, we zullen er ongetwijfeld in de volgende Skepter bij stilstaan. Wel zult u het artikel aantreffen dat Tim Trachet ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van De Jager schreef, die net enkele weken geleden plaatsvond (het staat inmiddels ook op dit blog).

Naast de artikelen over ADHD worden de Tibetaanse klankschalen onder de loep genomen, bekijken we de statistieken over het effect van bidden voor iemand op diens levensverwachting, en werpen we een kritische blik op de diagnose long covid.

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder een aantal boekbesprekingen en weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica!

De complete inhoudsopgave kunt u vinden door op de cover van het nieuwe nummer te klikken.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook de USB-stick met jaargang 1 t/m 33 (1988-2020) van Skepter in digitaal formaat (inmiddels ook als digitale download te koop voor niet-donateurs).

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 7 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (4 euro).