Skepter 33.2 – zomernummer 2020

De tweede Skepter van jaargang 33 is op 28 mei 2020 verschenen. Abonnees en donateurs zullen het blad spoedig ontvangen. Een korte impressie van wat er in dit nummer te lezen is.

Wat is moeilijker: een kikker laten zweven of hem laten verdwijnen? Zo maar een vraag die in de artikelen over intuïtieve natuurkunde, statistiek en psychologie, geschreven door Michèle Hillege en Ronald Veldhuizen, aan de orde komt. Vittorio Busato schrijft over de Britse psycholoog Hans Eysenck – altijd al omstreden om zijn maatschappelijke standpunten – maar nu ligt ook zijn wetenschappelijke integriteit ernstig onder vuur. Dit artikel kunt u nu al online lezen!

In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwamen er vaccins tegen polio beschikbaar. New York was er snel bij om die in te voeren, in Nederland ging het wat langzamer. Voor het coronavirus is er nog geen vaccin, zeker niet tegen de wilde complottheorieën die er over rondgaan.

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder een aantal boekbesprekingen en weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica!

De complete inhoudsopgave kunt u vinden door op de bovenstaande cover van het nieuwe nummer te klikken.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook de USB-stick met jaargang 1 t/m 32 (1988-2019) van Skepter in digitaal formaat.

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 7 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (4 euro).