Skepter 33.4 – winternummer 2020

De vierde Skepter van jaargang 33 is op 26 november 2020 verschenen. Abonnees en donateurs zullen het blad spoedig ontvangen. Een korte impressie van wat er in dit nummer te lezen is.

Vreemd genoeg is er nog steeds geen erg overtuigende verklaring voor de bekende illusie, die hiernaast staat. Eric-Jan Wagenmakers en Diane Pecher vertellen wat er in de loop van de jaren zoal voor bedacht is om deze Müller-Lyer-illusie te verklaren
Dan nieuwe inzichten over liegen in een artikel van Ronald Veldhuizen en een interview met Sophie van der Zee over het detecteren van leugens, o.a. met resultaten die van belang kunnen zijn voor het bron- en contactonderzoek bij de coronabestrijding.

Hans van Maanen vertelt waarom zogenaamde hypoallergene huisdieren helemaal niet bestaan (dit artikel is al online te lezen), Pepijn van Erp haalt mythes over de auto’s die op alleen water zouden rijden onderuit en volgens Harry Oosterhuis is er nog wel wat te verbeteren aan de manier waarop we tegen Nederland als fietsland moeten aankijken. En natuurlijk staan we stil bij het overlijden van James Randi.

Maar er staat nog veel meer in deze Skepter, waaronder een aantal boekbesprekingen en weer een skeptische fotostrip van Ype en Ionica

De complete inhoudsopgave kunt u vinden door op de bovenstaande cover van het nieuwe nummer te klikken.

Aanmelden als abonnee of donateur kan via deze link. Nieuwe donateurs ontvangen ook de USB-stick met jaargang 1 t/m 32 (1988-2019) van Skepter in digitaal formaat.

Zonder abonnement kunt u dit nummer toch in handen krijgen door het als los nummer te bestellen voor 7 euro en sinds kort kunt u losse nummers van Skepter ook als digitale versie (pdf) kopen (4 euro).