‘Niet overtuigd door de wetenschap’ – Skepsis-congres 2016

Het jaarlijkse congres van Skepsis zal dit keer plaatsvinden op zaterdag 22 oktober te Amersfoort. Dit keer zullen de volgende sprekers in koppels een lezing houden en met elkaar, en de zaal, in discussie gaan:

 • Maarten Boudry & Massimo Pugliucci:  ‘Waarom blijven veel mensen waarde hechten aan niet bewezen ideeën?’
 • Peter Jan Margry & Cees Renckens: ‘Alternatieve behandel-wijzen’
 • Brecht Decoene & Leo Polak: ‘Samenzweringstheorieën’
 • Martijn van Calmthout & Patricia Osseweijer: ‘Wetenschapscommunicatie’

Een uitgebreider programma met korte beschrijving van de inhoud van de lezingen en discussies kunt u hier vinden (of klik op onderstaande afbeelding), en daar kunt u zich ook met een formulier opgeven.

Een interview met hoofdgast Massimo Pigliucci verscheen in de laatste Skepter en is nu ook online te lezen. Een aantal van onze andere sprekers lijkt zeer recent alvast met elkaar in discussie te zijn gegaan op de opiniepagina’s van het NRC (Margry, Boudry).

skepsiscongres-2016-aankondiging-met-programma

 

3 gedachten over “‘Niet overtuigd door de wetenschap’ – Skepsis-congres 2016”

 1. Het was zoals altijd weer een zeer interessant en uitstekend georganiseerd congres. Met als hoogtepunten Massimo Pigliucci, het duel Margry-Renckens, het filmpje van Arjen Lubach … Maar dat doet weer geen recht aan de andere sprekers.
  Het enige probleem was dat er gekozen moest worden tussen lunchen en Dorine Wiersma.
  Mijn complimenten aan organisatoren, sprekers en dagvoorzitter.

 2. @Jhon
  Maar ja, wat hebben we aan dat weten door ene meneer of mevrouw god als hij of zij daarover niet communiceert en zelfs hoogst waarschijnlijk slechts in uw fantasie bestaat?

Reacties zijn gesloten.